Even voorstellen!

Mijn naam is Tara Schoemaker, ik ben afgestudeerTaard genocidoloog. Meer kan ik daar ook niet over zeggen. Daarvoor studeerde ik literatuurwetenschap, waar ik leerde dat fictie ons de ruimte geeft ingewikkelde levenslessen te ontrafelen en dat zij reflecteert op de samenleving waarin wij leven. Tegenwoordig werk ik met ontzettend veel plezier in het onderwijs, op verschillende vmbo- en MBO-scholen. Als redacteur van het Utrechtse initiatief Dit zijn de schrijvers scout ik (jong) schrijftalent om hen een podium te bieden. Bij GroenLinks zet ik mijn politieke ambitie in. Met De jonge idealist hoop ik mensen te inspireren door te schrijven over wat me bezighoudt, boos maakt, aanzet tot nadenken en over dat wat mij bijna op de barricaden krijgt. Mijn vader zou bijna trots zijn. Lees het, of niet. Ben het met me eens, en vooral ook niet, want ik doe niets liever dan discussiëren. Bang dat ik een vervelende wereldverbeteraar ben? Wees gerust: in mijn vrije tijd is bankhangen met series een van mijn favoriete bezigheden. Een – of tweemaal per jaar reis ik naar mijn geliefde Breda om te carnavallen tot we erbij neervallen. Een gezonde dosis zelfspot is mij niet vreemd en een scriptie over een volkerenmoord die nog altijd niet voorbij is, resulteert onvermijdelijk in enig cynisme over de progressiviteit van de geschiedenis. Dat neemt niet weg dat ik ervan overtuigd ben dat we verandering teweeg kunnen brengen – zolang we met elkaar in gesprek blijven. De taal die ons gegeven is, is een zegen die niet onbenut mag blijven.

Advertenties