Schaamteloos shoppen: de Kringloop

Schaamteloos shoppen? Daarmee bedoelen we winkelen zondrecycle-5er schuldgevoelens! Bij deze winkels koop je producten waar geen kinderarbeid, ongelijke handel of andere ongewenste zaken aan de orde zijn.

Dit keer: de Kringloop

Waarom de Kringloopcentra?
De jaren ’90 generatie is gewend om spullen nieuw te kopen. Er is echter niets leukers dan iets speciaals op de kop tikken in een kringloopwinkel . Dingen hergebruiken is beter voor het milieu (want: minder afval) en er is ook nog persoonlijk belang in het spel: je voelt de aankoop minder in je portemonnee en de kans op iets unieks is vele malen groter!

Van servies tot bordspellen, meubels en boeken: kringloopcentra hebben het allemaal. Als je naar een specifiek boek op zoek bent, ben je bij de kringloopwinkel niet aan het goede adres. De kans klein dat je juist die titel vindt. Daarentegen kom je voor maar tien euro met zeker drie andere boeken thuis. Tegenwoordig hebben verschillende kringloopwinkels zelfs een koffiehoek waar stapels oude tijdschriften lezen. Een heerlijk rustige middag gegarandeerd!

Is de stoel die je vond, net niet wat je zoekt? Dan kan een likje verf of een andere bekleding het verschil maken.Een leuke bezigheid met een bevredigend resultaat.

Advertenties