To do: de broodtrommel

Ze zeggen dat een betere wereld bij jezelf begint. Waarom niet? Vele handen maken licht werk! Vandaar de rubriek ‘To do’ met deze keer aandacht voor: de broodtrommel.

Het klinkt wat vreemd: aandacht voor de broodtrommel. Toch is deze tip geen grap. Enkele jaren geleden maakten we kennis met de Dopper-fles. Sindsdien zijn er verschillende initiatieven om verspilling van plastic tegen te gaan of schoon drinkwater te genereren in ontwikkelingslanden door aankoop van een hippe waterfles. Op festivals als de Parade, maar ook op scholen, sportclubs en bedrijven, is het project Join the pipe een hit. De bezoeker koopt voor een te verwaarlozen bedrag een waterfles in een kleur naar keuze, die hij/zij kan  vervolgens vullen bij een van de tappunten. Weg met de plastic bekertjes!

Maar, waarom staat niemand stil bij de hoeveelheid overbodig afval dat het gebruik van boterhamzakjes teweeg brengt? Als kind waren we trots op onze Pokémon broodtrommel. Het gebruik van de welbekende plastic zakjes is geheel overbodig. Wij pleiten voor een broodtrommelactie waarvan de opbrengst naar  zelfvoorzieningsprojecten in ontwikkelingslanden gaat. Tot die tijd is er niets mis met Nijntje.

Advertenties