Schaamteloos shoppen: I am recycled

Schaamteloos shoppen? Daarmee bedoelen we winkelen zonder sci-am-recycledhuldgevoelens! Bij deze winkels koop je producten waar geen kinderarbeid, ongelijke handel of andere ongewenste zaken aan de orde zijn.

Dit keer: I am recycled.

Waarom I am recycled?
In deze kleurrijke webshop lachen de foto’s van de verkrijgbare waren je uitnodigend toe. Lampen, kussens, poefjes en plantenpotten: allemaal spullen om je huis mee op te vrolijken en alles is gemaakt van gerecycled materiaal. De initiatiefnemers wilden iets doen aan het gemak waarmee spullen worden weggegooid en besloten materialen te hergebruiken. Alle producten worden met de hand gemaakt door ondernemers en ontwerpers van maatschappelijke organisaties. Op deze manier zet I am recycled zich in voor mensen die buiten de reguliere arbeidsmarkt vallen. De makers worden in het zonnetje gezet onder het kopje ‘recycled by’. Daarnaast heeft de site een leuke blog waarin het maakproces van producten in beeld wordt gebracht. Al bij al is I am recycled een cadeautje voor zowel de makers als de kopers.

Op zoek naar een origineel presentje? Geef de geschenkbon.

Advertenties