Tony: van chocoladecrimineel tot wereldverbeteraar

Over precies tien dagen gaat de documentaire Tony: van chocPosterTonyoladecrimineel tot wereldverbeteraar in première. De docu vertelt over het ontstaan van ons geliefde, slaafvrije chocolademerk. Een stel journalisten van de Keuringsdienst van Waarde ontdekten dat geen enkele reep volledig slaafvrij is en besloten daarom het heft in eigen hand te nemen. Tony chocolonely werd vernoemd naar de journalist die zichzelf aangaf wegens medeplichtigheid aan slaverij door het eten van een reep chocolade: Teun van de Keuken. Tien jaar later heeft iedereen wel eens een van de vreemde, maar overheerlijke combinaties van Tony geproefd. In de documentaire kijken de initiatiefnemers terug op een roerige periode en moeten ze helaas constateren dat hun collega’s weinig wereldverbeterend bezig zijn. Slavernij is in de cacao-industrie de afgelopen jaren alleen maar toegenomen. Wij hopen dat de breinen achter Tony zich niet bij dit deprimerende
feit zullen neerleggen en steunen ze door naar de documentaire te gaan. Gesetteld in rode pluche zullen we ons zeker niet weerhouden van een overheerlijke reep karamel-zeezout. Wie doet er mee?

Advertenties