Schaamteloos shoppen: XOFA

Schaamteloos shoppen? Daarmee bedoelen we winkelen zonder schuldgevoelens! Bij deze winkels koop je producten waar geen kinderarbeid, ongelijke handel of andere ongewenste zaken aan de orde zijn.

Dit keer: XOFA.

Waarom XOFA?
Initiatiefneemster Anneke van der Heide Wijma maakte zich zorgen over de grote hoeveelheden verspilling van producten. Op straat zag ze geregeld leren banken en stoelen staan. Ze zag de schoonheid van het gebruikte leer en besloot deze karaktervolle materialen te gaan gebruiken voor het maken tassen. Op haar website vertelt Anneke hoe ze de eerste keer vol gêne een bank ging strippen om vervolgens met de oude koeienhuid aan de slag te gaan. Sindsdien werkt ze samen met o.a. kringloopcentra en het Leger des Heils. De tassen kunnen online besteld worden, maar zijn ook te vinden in het XOFA atelier aan de Overschiestraat in Amsterdam en Magazin Amsterdam. Daarnaast geeft Anneke workshops waarin de deelnemers zelf een sleutelhanger, telefoonhoesje of portemonnee mogen ontwerpen met gebruikt leer.

Advertenties