Open Joodse Huizen/Huizen van Verzet 2016

Tara en Annemiek leerden elkaar anderhalf72ae92ae205b421483690f44fbeb592b jaar geleden kennen bij de organisatie van Open Joodse Huizen/Huizen van Verzet 2015 in Amsterdam. De editie van dit jaar nadert. De eerste week van mei worden in 16 verschillende steden verhalen verteld in (voormalige) Joodse Huizen. Het leven van de vooroorlogse bewoners staat centraal en de slachtoffers worden herdacht. In Amsterdam wordt er een dubbelprogramma georganiseerd: op 4 mei Open Joodse Huizen en op 5 mei Huizen van Verzet. Een prachtig initiatief dat aanzet tot nadenken over wat er gebeurd is en wat er vandaag de dag speelt. Ben je benieuwd? De flyers met de programma’s liggen verspreid door de deelnemende steden en zijn ook online te vinden (zie bovenstaande links).

Advertenties