294 kilometer fietsen voor Stichting ALS

Acht jongens leren elkaar kennen op de middelbare school e3605084_1_orgn bouwen een hechte vriendschap op. Na hun eindexamen vliegen ze ieder een andere kant van het land uit, maar houden contact. Er zijn maanden dat ze regelmatig contact hebben, maar ook gaan er maanden voorbij dat ze elkaar nauwelijks spreken. Toch staan ze altijd voor elkaar klaar. Zo ook vorig jaar, toen op 29 april 2015 het verdrietige bericht binnen kwam dat de broer van Michiel (Philip de Roo) op dertig jarige leeftijd vermist werd.

Philip was een echte idealist. Als kind was hij actief Ranger van het Wereld Natuur Fonds. Zijn liefde voor de natuur bleef ongeremd. Philip zette zich in voor natuurbehoud en ging verschillende malen op expeditie naar het Noordpoolgebied om wetenschappelijk onderzoek te doen en bij te dragen aan de dialoog omtrent klimaatsverandering. Zo ging Philip ook in het voorjaar van 2015 samen met Marc Cornelissen naar het poolgebied van Noord-Canada om onderzoek te doen naar ijsdiktes en bijbehorende sneeuwprofielen om beter te kunnen bijdragen aan toekomstscenario’s voor de Noordpool.

Het nieuws dat Philip vermist werd greep de vriendengroep enorm aan. Naar aanleiding van de levensviering en herdenkingsbijeenkomst van Philip ontstond het idee om uit eerbetoon een weekend te fietsen en zich daarmee in te zetten voor een goed doel. Het goede doel waarvoor geld opgehaald wordt, is Stichting ALS. Enkele jaren geleden kreeg de moeder van Alexander te horen dat ze aan deze progressieve ziekte lijdt. Zodoende fietsen de jongens het weekend van 10 en 11 september 2016 de afstand van 294 kilometer voor Carla, geïnspireerd door Philip.

De jonge idealist wenst Alexander, Bas, Jasper, Joost, Ka-Tjun, Michiel, Thom en Yuri veel succes met hun prachtige missie!

Wil je de actie van de jongens steunen? Bezoek dan de website en doneer een bedrag naar keuze voor Stichting ALS.

Advertenties