Lieve Nederlander…

lieve amsterdammer webdesign-ansichtkaart vouwkaartcIn onze geïndividualiseerde samenleving lezen we geregeld krantenberichten over vereenzaming. Mensen zijn druk en vooral op zichzelf gericht. Vroeger was alles beter. Mensen schreven elkaar eindeloze brieven, maakten een praatje bij de buurtwinkel op de hoek of brachten een pan soep aan een zieke bekende. Natuurlijk is dit sterk aangedikt, maar er zit een kern van waarheid in. Hoe vaak sturen wij elkaar nog een kaartje? Hebben wij tijd om de buurvrouw een handje te helpen? Of maken wij ooit nog een praatje met een onbekende?

Gelukkig is er Lieve Amsterdammer! Enkele jaren geleden bundelden verschillende sociale instanties hun krachten onder de naam Coalitie Erbij en besloten zich in te zetten tegen eenzaamheid. Zo organiseren ze activiteiten tijdens de Week van de Eenzaamheid en begonnen een kaartenactie in Amsterdam. Op verschillende locaties, o.a. in de Coffee Compagnies en bibliotheken zijn de kaarten te vinden. De bedoeling is dat je er een meeneemt en ergens in Amsterdam met een speciale boodschap voor iemand weer achterlaat. Leuk om te doen en fijn om te krijgen!

Woon jij niet in Amsterdam? Ga dan zelf aan de slag met het concept! Pak pen en papier en laat berichtjes achter voor onbekenden. Wie weet bezorg jij iemand een lach op de snoet. Een fijne gedachte toch?

Advertenties