Teken, deel en maak een verschil

In samenwerking met CARE Nederland doet whocares (een platform voor inspirerende initiatieven gericht op het helpen van mensen in moeilijke omstandigheden) een oproep aan de burgers in Nederland: laten we ons ontfermen over de vele vluchtelingenkinderen die, vaak in hun eentje, door Europa zwerven. Hoe? Door hun initiatief te ondertekenen en de regering te herinneren aan hun plicht. Volgens de EU-regeling is het parlement namelijk verplicht om 2.000 verlaten vluchtelingenkinderen naar Nederland te halen.

Mocht je twijfelen aan de urgentie van deze oproep, dan lees je hier de harde feiten: 106.000 kinderen zonder begeleiding zochten asiel in Europa in 2016 (bron: Eurostat). 51% van deze kinderen verdwijnen binnen 48 uur in bepaalde opvangkampen in Europa (bron: Missing Children Europe). Van deze kinderen wordt 8 op de 10 (!) ontvoerd voor prostitutie, drugssmokkel, bedelen of gedwongen orgaandonatie (bron: Missing Children Europe). 8 op de 10 – laat dat vooral even op je inwerken.

Het is tijd dat deze kinderen krijgen waar ze recht op hebben. Het is tijd dat deze kinderen niet meer verdwijnen, terwijl wij van een afstand toekijken. Onderteken dit burgerinitiatief en laat van je horen.

Bijna 3000 burgers gingen je voor. Who’s next?

Advertenties