Het beste zorgidee van 2016

Wellicht heb je al een link op onze social mediadownload gespot. Onze redactrice Tara heeft namelijk samen met haar broer Jouri een fantastisch plan! Hiermee zijn ze geselecteerd voor de top 5 voor het beste zorgidee van 2016. Jouri en Tara zien dat de ouderenzorg in Nederland steeds minder menselijk wordt. Volgens hun draait de organisatie van zorg vooral om budgetten. Hier willen de Schoemakers verandering in brengen.

Het idee is dat een jaarlijks wisselend bestuur van zes studenten een verzorgingshuis gaat runnen. Op die manier wordt er geld in bedrijfsvoering bespaard en kan dat geïnvesteerd worden in de zorgverlening zelf. Professionele verpleegkundigen dragen de zorg voor de bewoners en de studenten ondersteunen ze in andere behoeftes zoals activiteiten en gezelschap.

Jouri en Tara hebben jullie stem nodig om dit goede, maar bovenal menselijke plan te realiseren. Stemmen kan via deze link.

Wil je meer weten? Bekijk dan onderstaande video.

Ps. wat vertelt ze het goed hè? 🙂

Advertenties