Kromkommer

Aanstaande maandag is het tijd voor het ffeature-1eest der griezelen. Wat is Halloween zonder pompoensoep? Je kunt natuurlijk kiezen voor een perfect exemplaar bij de supermarkt, maar het is nog leuker om een afdankertje te redden bij Kromkommer!

Vandaag liep ik door de IJpassage van Amsterdam-Centraal en zag dat de shop waar normaal WAAR te vinden is, gevuld was met kleine pompoenen. Ik kon het niet laten om even een kijkje te nemen en liep tien minuten later met zes pompoentjes voor slechts 4 euro de winkel uit. Dit had met het enthousiasme van de verkoopsters en de receptenkaartjes die ik erbij kreeg te maken, maar vooral met het doel van de actie: voedselverspilling tegen gaan.

Kromkommer vindt het krom dat gekke groenten afgedankt worden. In 2012 richtten Chantal en Lisanne het bedrijf op en sindsdien is er een heuse krommunityKromkrommer is een jonge, verfrissende onderneming met een afzetmarkt in heel Nederland. Mijn ouders krijgen morgen zelfgemaakte pompoensoep!

Advertenties