Shortlist essaywedstrijd #ikschrijf bekend

Maar liefst 263 inzendingen bereikten de inbox van #ikschrijfnaamloos, een initiatief dat zich inzet voor meer vrouwen in het publieke debat. De prijsuitreiking vindt plaats op 10 april in de Nieuwe Liefde te Amsterdam, waar een avondvullend programma wordt verzorgd met als thema Ode aan de Vrouwenstem.

De shortlist van 10 auteurs werd geselecteerd door een jury van vooraanstaande uitgevers: Ebissé Rouw-Wakjira (Amsterdam University Press), Niels Cornelissen (Uitgeverij Boom), Simone Peek (Hard//hoofd), Regine Dugardyn (Socrates &co), Sophie Verhappen (deFusie) en Erno Eskens (ISVW).

De geselecteerde kandidaten komen uit alle windstreken, van Groningen tot Brussel:
Lietje Bauwens – Nieuwe sterke verhalen vanuit de toekomst
Julie Benschop-Plokker – Begin maar ergens… De horizon van het verhaal
Liesbet Heyse – Weet wat je niet wilt verliezen
Marjolein Lanzing – De vrouw en de stofzuiger
Lisanne Didi Onderwater – De tijdloosheid van Emma Bovary
Andrea Speijer-Beek – Hoe maken we iets van de toekomst?
Daphné Dupont-Nivet – Spice up your life
Joke de Wolf – Papieren sporen
Yanaika Zomer – Een en Ander overhoop. Een pleidooi voor meerstemmigheid
Dionne Zwier – Hoe maken we iets van de toekomst? Ode aan de vrouwenstem

De prijzen worden uitgereikt op 10 april in De Nieuwe Liefde (Amsterdam), waar uitgevers hun schrijftips delen en bijzondere sprekers vertellen over het belang van diversiteit in het publieke debat. De hoofdprijs: 1000 euro en een publicatie of interview door één van de mediapartners, waaronder Filosofie Magazine en Trouw. De nummers twee en drie ontvangen 500 en 250 euro. Daarnaast is een van de prijzen een begeleidingstraject bij de Nieuwe Garde, het mentoraat voor aanstormend schrijftalent. #ikschrijf werkt er bovendien aan om zoveel mogelijk essays te laten publiceren door hun mediapartners en andere geïnteresseerden. .

Advertenties