WASTED

Eén van mijn grootste ergernissen in Amsterdam is dat iedere bewoner een vast bedrag per jaar aan afvalverwerking betaalt. Op deze manier wordt het scheiden van afval niet gestimuleerd. Nog steeds ben ik er van overtuigd dat het betalen per zak een goede motivatie zou zijn, maar sinds kort is er een initiatief dat een glimlach op mijn gezicht doet toveren, namelijk WASTED!

Afbeeldingsresultaat voor wasted amsterdam

Het concept is heel simpel: je gaat naar de website en meldt je aan. Vervolgens ontvang je een startpakket met vuilniszakken en informatie. Wanneer je een vuilniszak in de papier-, glas-, plastic- of textielcontainer gooit, scan je de QR-code op de afvalbak. Op deze manier spaar je punten die ingewisseld kunnen worden voor een reward: van een gratis bolletje ijs tot een workshop koffie branden! Naast dit spaarsysteem, biedt WASTED vele tips voor het scheiden van afval. De website is toegankelijk, duidelijk en zorgt ervoor dat je zin krijgt om mee te doen. De jonge idealist vindt WASTED een top initiatief!

Advertenties