Over

Initiatiefnemer en redacteur • Annemiek Lely

Annemiek Lely  (1990) is afgestudeerd theaterwetenschapper. Tijdens haar studie werkte ze voor verschillende (non-profit) organisaties en projecten als Open Joodse Huizen en Toneelgroep Amsterdam. Ze vindt het belangrijk dat mensen met elkaar praten over wat er in de wereld speelt en problemen niet uit de weg gaan.

Gastcolumnisten

Tara Schoemaker (1992) is afgestudeerd genocidoloog en literatuurwetenschapper. Ze is een van de bedenkers en redactieleden van Dit zijn de schrijvers en is actief bij GroenLinks. Tara doet niets liever dan met mensen discussiëren over de actualiteit.

Mirjam Eeken (1989) studeerde musicaltheater en filosofie. Dit najaar verblijft ze in de Verenigde Staten om te studeren aan de University of Chicago en haar masterscriptie te schrijven. De komende drie maanden verslaat ze voor ons haar gedachtes, ontmoetingen en verwonderingen vanaf de overkant van de Atlantische Oceaan.

Thom van Duuren (1989) is afgestudeerd film- en literatuurwetenschapper. Momenteel houdt hij zich bezig met verbeteringen van het literatuuronderwijs in Nederland.

Peter Smith is de initiatiefnemer van Stichting Klean. Hij maakte o.a. een wereldbol van zwerfafval om aandacht te vragen voor het verbeteren van het milieu en bedacht de #Zwerfie

Kalle Brüsewitz (1985) is afgestudeerd in theaterwetenschappen en kunsteducatie. Hij werkt als freelance journalist en redacteur voor o.a. Zinweb. 

Eva de Groot  (1992) studeerde Kunsten, Cultuur en Media in Groningen en doet nu de Master Theaterwetenschappen in Berlijn.

Maaike Wit (1993) studeert Holocaust en Genocide studies aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is ze een van de initiatiefnemers van de Herinneringsfabriek.

Marjolein Roozen (1991) is eigenaresse van het bedrijf Rooz&. Ze is gespecialiseerd in organisatie en marketing in de culturele sector. Daarnaast heeft ze zich ontwikkeld als tekstschrijver en vertaler.

Francine Nijp (1987) is foodblogger en werkt bij de Rijksuniversiteit in Groningen als docent en studieadviseur. Meisjevanhetlichtis een persoonlijke foodblog met gezonde, lekkere en eenvoudige recepten. Verder vind je er mooie foto’s, artikelen en hotspots. Gezond eten en leven, maar dan wel met een korreltje zout, een vleugje ironie en een kritische noot!

Femke Mosch houdt zich dagelijks bezig met trends rondom voeding en schrijft hier graag over.   

Wil je graag een bijdrage leveren aan De jonge idealist? Neem dan gerust contact op!

Advertenties